Van zelfredzaam naar zwemvaardig

Je zwemvaardigheden verder ontwikkelen
Bij Geboren Zwemmers start ieder kind met het zelfredzaam zijn in water. Water waar het te diep is om in te staan.

Zo jong als ze zijn kunnen baby’s na de training zelfstandig naar de rug draaien, drijven, ademen en wachten totdat er hulp komt. Zodra het kind loopt wordt het kind aangeleerd een stukje te gaan zwemmen, wanneer het moet ademen zelfstandig naar de rug te draaien, te drijven en zijn of haar weg weer te vervolgen met het gezicht in het water met de ogen open.

Basis voor zwemslagen
Hier is de basis gelegd voor de zwemslagen. Met de zwemslagen worden de rugcrawl, borstcrawl, enkelvoudige rugslag en de schoolslag bedoeld. Het kind kan immers reeds op de rug als ook op de buik zelfstandig drijven in water waar hij niet kan staan.

Bouwpakket logisch toch?
De zwemslagen worden stap voor stap als een bouwpakket aangeleerd, een stukje van de zwemslag moet zelfstandig uitgevoerd worden voordat er doorgegaan wordt met de volgende bouwsteen. Anders stort het bouwpakket hoe dan ook in. Logisch toch?

Maakt het zwemmen leuker
Het maakt het zwemmen ook leuker wanneer je als kind voelt dat je zelfstandig iets heel goed kan uitvoeren en vervolgens wat nieuws gaat leren. Je wordt beloond voor je harde werken! Door veel aandacht en oefening gaat dit vanzelf. Zwemmen is voor het leven, laat het aanleren dan leuk en vooral leerzaam zijn!

Geboren Zwemmers is een professionele zwemschool dat water veiligheid biedt voor baby’s, peuters en kleuters. Eigenaresse Hanneke Deen- van Tol begeleidt jou en jouw kind bij elke stap door het zwemprogramma overlevingszwemmen. Jouw kind veiliger rondom water omdat hij de zwem-drijf-zwem zwemvaardigheden aanleert die hij nodig heeft. Ons aansluitende zwemslagenprogramma biedt 4 verschillende niveau’s waarin ieder kind in zijn tempo ook deze vaardigheden eigen maakt.

Kijk naar de verschillende zwemprogramma’s voor baby’speuters en kleuters en volg ons op Facebook en Youtube!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s