Hoe worden de lessen gegeven?
De lessen vinden 3x per week plaats op de maandag, dinsdag en de woensdag, duren 10, 15 of 20 minuten per keer en de cursus duurt tussen de 3 en 7 weken. Elke les borduurt voort op de vorige.

Waarom krijgt mijn kind privé les?
Om de zichtbaar resultaat per week te boeken, krijgt jouw kind privé les. De herhaaldelijke oefeningen per les, in 10, 15 of 20 minuten gegeven worden zijn voldoende voor het concentratievermogen van het kind.

Wanneer kan ik starten met de cursus?
Elke maandag kan je starten met de cursus zwem-drijf-zwem!

Ga ik als ouder mee in het water?
In principe gaat de ouder niet mee het water in. Ik doe mijn uiterste best om snel een vertrouwensband op te bouwen met jouw kind, zodat hij of zij zich vertrouwd en comfortabel voelt met mij in het water.  Alles is natuurlijk nieuw, de les omgeving, de lesgever en de les structuur.

Hoe geef je een kind zwemles, wat nog niet kan praten?
Zwemmen en drijven zijn motorische vaardigheden die aan ieder kind, van elk niveau, aan te leren zijn. Het herhaaldelijk oefenen van deze vaardigheden en verbale ondersteuning maakt dat ieder kind de zwem-drijf-zwem techniek aan kan leren.

Ik heb het wel eens gezien, dan wordt het kind zo het water in gegooid! Hoe werkt dat?
Ik gooi jouw kind nooit zomaar in het water, wees gerust! Pas wanneer ik zeker weet, dat jouw kind de vaardigheden beheerst geef ik hem de mogelijkheid deze te laten zien en het moment te laten ervaren van succes voor zowel ouder als kind! Het gevoel van autonomie, controle en succes ervaren is voor een kind er belangrijk om het zelfvertrouwen te laten groeien.

Wat als mijn kind het niet leuk vind?
Geef jouw kind te kans en de ruimte om te leren. Zodra een kind zelf kan zwemmen, heeft hij de handvatten om van zwemmen te gaan houden omdat hij hier zelf controle op kan uitoefenen. Intensieve begeleiding door mijzelf voor zowel ouder en kind staan hierbij centraal.

child quote