MenuMenu bars
Header waves

Corona en zwemles

Half circle rightKeertje mee het water in?
Overlay

Corona en zwemles

(01-05-2020 nog steeds actueel)

Lees hier het meest recente nieuws uit de zwembadbranche

Vanaf 29 april 2020 mag er beperkt begeleidt gesport worden in de buitenlucht. Alleen de buitenzwembaden zijn nog gesloten en wanneer deze gevuld zijn met water (het buitenbad seizoen start normaliter op 1 mei) is het water natuurlijk nog best fris brrrrr (niet alleen voor de kinderen! ;-)). Ik ben aan het onderzoeken of tijdelijk zwemles in een buitenzwembad tot de mogelijkheden behoort, jullie zijn in ieder geval allemaal super enthousiast en dat doet mij goed!!!

Of dat er binnen of buiten gezwommen kan worden na 29 april of 20 mei of later (maar dat hopen we natuurlijk niet!!!) hangt af van het Ministerie en de druk vanuit de branche. Wanneer kinderen lang niet zwemmen, hebben gezwommen, of zwemles hebben gehad heeft dit effect op de zwemveilgheid én zelfredzaamheid van de kinderen. Het is namelijk belangrijk te blijven zwemmen! De komende dagen zal er meer duidelijkheid komen, ik houd jullie op de hoogte.

En let op, het is lekker weer. De opzetzwembaden worden massaal aangeschaft en neergezet. Ga jij een zwembad in je tuin zetten? Denk dan aan de volgende zaken voor een veiligere zomer!
– houd continue TOEZICHT;
– blijf binnen handbereik van jouw kind(eren);
– ga dus lekker samen het water in;
– ruim speelgoed op wanneer je klaar bent met zwemmen;
– berg het trappetje op;
– laat jouw kind NIET ronddobberen in een drijfmiddel, dit leert het kind verticaal te watertrappelen om te ademen iets wat hij zonder drijfmiddel NIET kan!
– gebruik het water voor watergewenning, als voorbereiding op survivalzwemmen!

Heb je dit filmpje al gezien? Vanaf het moment dat de navel is geheeld, kan er al gezwommen worden! Laat je naam en telefoonnummer achter en ik bel je voor het maken van een gratis introductie zwemles!

Overlay