Zelfredzaamheid is het vermogen om zelfstandig te drijven en te ademen, ongeacht de diepte van het water. De zwem-drijf-zwem methode is ontwikkeld om voor ieder kind, op elke leeftijd- en ontwikkelingsniveau dit aan te leren.

Ieder kind leert een stuk te zwemmen op de buik, om te rollen naar de rug, te ademen, drijven en weer terug te rollen naar de buik.

 Indien jouw kind de waterkant (rand van het zwembad, de trap, de ouder) niet kan bereiken zal hij weer omrollen naar de rug, ademen en drijven en overleven!

Jonge kinderen kunnen simpelweg hun hoofd niet optillen, uit het water, om te ademen. Hij leert daarom om te rollen naar de rug en te gaan drijven om te ademen en fysiek te ontspannen.

Jouw kind wordt stap voor stap aan het water geïntroduceerd, krijgt individuele begeleiding waardoor het vertrouwen in de instructeur en watergewenning de basis is geworden voor het aanleren van het zwem-drijf-zwem methode.

– De lessen zijn 1 op 1
– Minimaal 2x in de week
– 10 minuten per keer
– totaal gemiddeld 24 lessen op de maandag, dinsdag, woensdag

Nog niet overtuigd? Lees hier de referentie van een ouder die jou reeds voorgegaan is.

Geboren Zwemmers is een professionele zwemschool dat water veiligheid biedt voor baby’s, peuters en kleuters. Eigenaresse Hanneke Deen- van Tol begeleidt jou en jouw kind bij elke stap door het zwemprogramma overlevingszwemmen. Jouw kind veiliger rondom water omdat hij de zwem-drijf-zwem zwemvaardigheden aanleert die hij nodig heeft. Ons aansluitende zwemslagenprogramma biedt 4 verschillende niveau’s waarin ieder kind in zijn tempo ook deze vaardigheden eigen maakt.

Kijk naar de verschillende zwemprogramma’s voor baby’s, peuters en kleuters en volg ons op Facebook en Youtube!