“Omdat wij naar een plek met veel water bij het huis gingen verhuizen, kozen wij voor een cursus overlevingszwemmen voor onze 2 jarige zoon. Ik hoopte ook een beetje dat zijn vrees voor water in het gezicht zou verminderen hierdoor.

De lessen vragen wel wat van je kind en ook van mij, maar ze geven ons ook heel veel. Je kind leert stap voor stap een nieuwe vaardigheid waarmee het zich in de toekomst zelf kan redden als het nodig is. Gaandeweg zag ik het zelfvertrouwen bij mijn zoon stijgen, en daardoor ook het vertrouwen van mij in hem. Ik werd me ook bewust van mijn eigen spanning en onzekerheid rondom kind/water en kan er nu meer ontspannen mee omgaan.

Het overwinnen van een moeilijk momentje tijdens de cursus eindigt altijd positief. Hanneke weet precies hoe een kind te motiveren, wat wanneer te vragen op een betrouwbare, respectvolle en motiverende manier. Er is ruimte voor overleg en uitleg waar nodig, wat ik zelf ook heel prettig vond.

En wat is het fijn en rustgevend om te zien hoe je kind zich kan redden zonder hulp in het water en ook al kleine stukjes kan zwemmen! Last but not least speelt Ise nu veel relaxter in het badje en is een beetje water in het gezicht helemaal niet meer zo erg!”

Groetjes/Gruß,

Sabine

Ise 2 jaar