MenuMenu bars
Header waves

Nieuws

Half circle rightKeertje mee het water in?
Overlay
Binnen zwembaden mogen weer open

woensdag 6 mei 2020

Vanaf 11 mei mogen binnenzwembaden weer open. Dat is één van de maatregelen die vanavond zijn bekendgemaakt door het RIVM en het kabinet. De maatregelen zijn hier te vinden.  

Vanaf 29 april mochten de buitenbaden alweer open, alleen voor jeugd. Vanaf 11 mei is buiten sporten voor iedereen toegestaan en mogen de binnenbaden weer open. Op welke wijze en wanneer binnenzwembaden precies open gaan, ligt bij de verantwoordelijke exploitanten van de zwembaden. 

De samenwerkende partijen in de zwembranche publiceren aanstaande vrijdag een protocol om te gebruiken bij de heropening van de zwembaden. Dit protocol zorgt er voor dat iedereen weer op een veilige en verantwoorde manier kan genieten van de zwemsport, rekening houdend met de belangen van alle zwemmers, zwembadpersoneel en zwemverenigingen.

De samenwerkende partijen in de zwembranche zijn WiZZ, NRZ, VTZ, Zwembadpoli, Envaqua, DBZ (RUD), TU Delft, ENVOZ, HISWA-RECRON, EasySwim, NOB, NCS, NTB, FNV, VSBN, Reddingsbrigade,  ZwemOnderwijs Nederland, Dutch Lifeguards, VSG en Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). Zij sloegen eerder al de handen ineen om alles in het werk te stellen om de heropening van zwembaden zo snel als het verantwoord kan, weer mogelijk te maken.

De details worden verder uitgewerkt en daarmee komt er ook meer duidelijkheid over de mogelijkheden van het geven van de zwemlessen!

Welkom op onze nieuwe website!

Jammer genoeg kan er nu geen zwemles gegeven worden door de Corona crisis. Maar tijdens deze crisis kan je je wél alvast opgeven voor een gratis introductie zwemles! Nóg leuker is, is dat wanneer je besluit bij Geboren Zwemmers te komen zwemmen jij eenmalig €15,- factuur korting krijgt op jouw eerste factuur!! Geef je op en zodra wij weer kunnen zwemmen, nemen wij contact op voor het maken van de afspraak. Geef je hier op!

Corona en zwemles

(01-05-2020 nog steeds actueel)

Lees hier het meest recente nieuws uit de zwembadbranche

Vanaf 29 april 2020 mag er beperkt begeleidt gesport worden in de buitenlucht. Alleen de buitenzwembaden zijn nog gesloten en wanneer deze gevuld zijn met water (het buitenbad seizoen start normaliter op 1 mei) is het water natuurlijk nog best fris brrrrr (niet alleen voor de kinderen! ;-)). Ik ben aan het onderzoeken of tijdelijk zwemles in een buitenzwembad tot de mogelijkheden behoort, jullie zijn in ieder geval allemaal super enthousiast en dat doet mij goed!!!

Of dat er binnen of buiten gezwommen kan worden na 29 april of 20 mei of later (maar dat hopen we natuurlijk niet!!!) hangt af van het Ministerie en de druk vanuit de branche. Wanneer kinderen lang niet zwemmen, hebben gezwommen, of zwemles hebben gehad heeft dit effect op de zwemveilgheid én zelfredzaamheid van de kinderen. Het is namelijk belangrijk te blijven zwemmen! De komende dagen zal er meer duidelijkheid komen, ik houd jullie op de hoogte.

En let op, het is lekker weer. De opzetzwembaden worden massaal aangeschaft en neergezet. Ga jij een zwembad in je tuin zetten? Denk dan aan de volgende zaken voor een veiligere zomer!
– houd continue TOEZICHT;
– blijf binnen handbereik van jouw kind(eren);
– ga dus lekker samen het water in;
– ruim speelgoed op wanneer je klaar bent met zwemmen;
– berg het trappetje op;
– laat jouw kind NIET ronddobberen in een drijfmiddel, dit leert het kind verticaal te watertrappelen om te ademen iets wat hij zonder drijfmiddel NIET kan!
– gebruik het water voor watergewenning, als voorbereiding op survivalzwemmen!

Heb je dit filmpje al gezien? Vanaf het moment dat de navel is geheeld, kan er al gezwommen worden! Laat je naam en telefoonnummer achter en ik bel je voor het maken van een gratis introductie zwemles!

Overlay