MenuMenu bars
Header waves

Onze methode

Half circle rightKeertje mee het water in?
Overlay

Zo leren wij jouw kind zelfredzaamheid

We zien zwemmen vaak als recreatieve bezigheid. Maar nog belangrijker: het is óók een overlevingsvaardigheid. Water is levensgevaarlijk : jaarlijks verdrinken er in Nederland gemiddeld 5 tot 6 kinderen van 4 jaar of jonger en er worden nog veel meer kinderen opgenomen in het ziekenhuis na een verdrinking met alle gevolgen van dien. Geboren Zwemmers leert kinderen daarom al op jonge leeftijd  wat ze moeten doen bij een val in het water en hoe ze veilig kunnen spelen in en rondom het water.

Methode afbeelding

Draaien en drijven

Net zoals je baby eerst leert rollen, dan kruipen en daarna lopen, gaat leren zwemmen ook stapje voor stapje. Baby’s leren zich eerst zelfstandig de draai naar lucht te maken, te ademen en ontspannen op hun rug te blijven drijven, totdat ze worden opgepakt.

Methode afbeelding

Trappelen

Zodra kinderen beginnen met lopen, komt daar trappelen bij en terug rollen van rug naar buik: zo kunnen deze kinderen al een afstandje af gaan leggen en werken we toe naar de zwem-drijf-zwemvaardigheden.

Methode afbeelding

Blijven oefenen

Wanneer jouw kind een vaardigheid onder de knie heeft, is het belangrijk om regelmatig te blijven zwem-drijf-zwemmen. Vooral bij kinderen in de groei is het goed dat ze met hun veranderende lijfjes steeds weer opnieuw de balans in het water vinden door te voelen.

Overlay

Smart-fish methode

Leren zwemmen gaat stap voor stap volgens het Learn to Swim-programma. Het eerste deel bestaat uit survival zwemmen met als doel zelfredzaamheid bij een val in het water. En daarna kan het kind doorgaan naar het diplomazwemmen.

  • (niveau 0-3) De allerkleinsten, baby’s vanaf 6 maanden, beginnen met het aanleren van zelfstandig draaien naar lucht, te ademen en te blijven drijven op de rug.
  • (niveau 0-5) Kinderen die al kunnen lopen, leren in deze lessen ook trappelen en weer terug te draaien naar de buik. Hierdoor kunnen ze stukjes zwem-drijf-zwemmen en een afstand overbruggen.
  • (niveau 6-10) Hierin leren wij jouw kind de zwemslagen aan. Samen werken we toe naar het zwemdiploma. Wij geven het Survival A/B/C uit van het ENVOZ. Wanneer niveau 10 is behaald, volgt het ENVOZ A Survival diploma.
  • (niveau 11 en 12) in 12 weken werken we van diploma A naar B en in nog eens 12 weken van B naar C.
Overlay

Fast track-programma

Ga je op vakantie aan een meer of naar een huisje met een zwembad? Verhuis je naar een plek bij het water? Wil je dat je kindje snel zelfredzaam wordt?

In ons een-op-een fast track-programma gaan we intensief samen aan de slag om in een paar weken de vaardigheden aan te leren die bij de ontwikkeling van jouw kindje passen. Afhankelijk van het aantal lessen per week duurt het fast track-programma maximaal 5 weken (bij drie lessen per week).

Keertje mee het water in?

Ben je wel benieuwd en wil je onze methode een keer zelf ervaren? Schrijf je dan in voor een gratis introductieles! Hanneke neemt binnen 5 werkdagen contact met je op!

"*" geeft vereiste velden aan

Aiden was al twee jaar bezig met zijn A-diploma. Ik had het gevoel dat er niet veel werd bereikt in de reguliere zwemles. Hanneke voelde precies goed aan wat hij nodig had en Aiden is met grote sprongen vooruit gegaan. Twee maanden later zwemt hij de schoolslag, borstcrawl, duikt naar de bodem en heeft hij vooral veel lol in het water!

- Renée Van Barneveld-Van der Wiel, mama van Aiden

Overlay